Om oss

Gode priser og god kvalitet!

Premium kvalitet på mais og gresskar

Selvplukk av flere typer mais og gresskar

Beste pris og kvalitet på markedet

Hva vi gjør?

For over 20 år siden kom danske Henning Iversen til Norge. Med stor lidenskap for mais, satte han igang maisproduksjon på Harpviken gård i Brumunddal. Folk har virkelig fått øynene opp for selvplukk av mais, og Henning kan nå skilte med 2000 faste kunder, og ny flott maisåker i Ånnerudvegen 30 – bare 4 minutter unna Brumunddal sentrum.

Micro maiskolber

Man kan også tilberede maiskolbene i microbølgeovn. Legg kolbene i et eget fat med 3 ss vann. Dekk med lokk eller plastfolie, og kok dem ca 4 min pr. kolbe på full effekt. Vend på fatet etter halve tiden.

Kokte maiskolber

Plukk av de ytre bladene og «hårene». Man beregner ca 1-2 kolber pr. pers. Kok opp rikelig med usaltet vann. Legg kolbene i vannet når det koker og la dem koke i 12-15 min. Serveres med smeltet smør, salt og pepper.

Bakte maiskolber

Hvis man ønsker å «bake» maiskolbene i ovn så smøres kolbene med smør og pakkes enkeltvis inn i aluminiumsfolie. Bak dem i ovn ved 200 grader i 25-30 min.

Fakta

Mais smaker best når den er nyhøstet, men den egner seg godt for dypfrysing. Forvell kolbene i usaltet vann i 6-8 min, avkjøl dem raskt i isvann og pakk dem i plast eller aluminiumsfolie og legg dem i fryseren. Kolbene skal da koke ca 6-8 min når de tas ut igjen.