BUTTERNUT SQUASH​

Gresskar

FLASKEGRESSKAR

Skal du virkelig lage god mat av gresskar, bør du velge et butternut-gresskar, eller flaskegresskar som det kalles på norsk. Navnet kommer av fasongen som er lang og smal på toppen og litt tykkere nederst. Fargen på flaskegresskar er lyst, en mellomting mellom fersken og sand.

Hele gresskar har lang holdbarhet og skal oppbevares svalt og tørt. Oppbevares det riktig kan det holde i flere måneder. Kjøper du oppskåret gresskar holder det cirka en uke i kjøleskapet. Sjekk at gresskarkjøttet ser friskt og fast ut, er det for mørkt og mykt, kan det være dårlig.

Gresskar kan som regel brukes på samme måte som søtpotet og gulrot. Gresskar er fantastisk i supper, gryteretter, kaker og som fritert snacks. Du kan spise gresskar kokt, syltet og ovnsbakt. Gresskarkjernene kan du riste i ovnen og bruke på salater, frokostblanding og som garnityr på supper og gryter.