Gode priser og god kvalitet!
For over 20 år siden kom danske Henning Iversen til Norge. Med stor lidenskap for mais, satte han igang maisproduksjon på Harpviken gård i Brumunddal. Folk har virkelig fått øynene opp for selvplukk av mais, og Henning kan nå skilte med 2000 faste kunder, og ny flott maisåker i Ånnerudvegen 30 – bare 4 minutter unna Brumunddal sentrum.
Man kan også tilberede maiskolbene i microbølgeovn. Legg kolbene i et eget fat med 3 ss vann. Dekk med lokk eller plastfolie, og kok dem ca 4 min pr. kolbe på full effekt. Vend på fatet etter halve tiden.
Plukk av de ytre bladene og «hårene». Man beregner ca 1-2 kolber pr. pers. Kok opp rikelig med usaltet vann. Legg kolbene i vannet når det koker og la dem koke i 12-15 min. Serveres med smeltet smør, salt og pepper.
Hvis man ønsker å «bake» maiskolbene i ovn så smøres kolbene med smør og pakkes enkeltvis inn i aluminiumsfolie. Bak dem i ovn ved 200 grader i 25-30 min.
Mais smaker best når den er nyhøstet, men den egner seg godt for dypfrysing. Forvell kolbene i usaltet vann i 6-8 min, avkjøl dem raskt i isvann og pakk dem i plast eller aluminiumsfolie og legg dem i fryseren. Kolbene skal da koke ca 6-8 min når de tas ut igjen.